Artiklar 

Min drömkommun

Azadeh Rojhan Gustafsson och Linda Honkanen, två av kommunens yngsta politiker, är positiva till den utveckling som kommunen har genomgått de senaste åren. De är dock överens om att det finns en del kvar för Väsby att jobba vidare med för att lyckas bli en riktig drömkommun.


art_7_1

Skola och bostäder

”Min dröm är att Väsby ska vara högt rankat inom skolvärlden. Jag har alltid varit engagerad av skolfrågor och anser att det är oerhört viktigt att ge våra elever möjlighet till bra utbildning, som kan leda till jobbet de alltid drömt om.


Bostadsbyggandet är en annan viktig fråga som alltid kommer att vara lika aktuell. Jag vill att Väsby ska vara en attraktiv kommun där ungdomarna vill bo kvar när de flyttar hemifrån. För att lyckas med det måste vi satsa på att bygga en mix av boendeformer, så att det finns något som passar alla.


Min dröm är även att vi blir bättre på att utnyttja det utmärkta geografiska läget som vi faktiskt har, med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Det skulle vara spännande att starta en utbildning inom till exempel flygindustrin här.”


Azadeh Rojhan Gustafsson (S), ledamot i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige


art_7_2Dialog och företagande

”Min vision är att Väsby ska vara en kommun som hela tiden är aktiv och fortsätter utvecklas. Jag ser arbetet med att förbättra kommunens IT-tjänster och medborgardialog som mycket positiv, men allting går givetvis att vidareutveckla.


Det är viktigt att vi har en bra dialog med våra invånare. Väsbyborna har många intressanta idéer och synpunkter och det är viktigt att vi lyssnar och tar till oss detta.


Min önskan är att kommunen ska satsa mer på Väsbys företagare i framtiden, vilket förhoppningsvis kan resultera i fler arbeten för våra invånare. Samtidigt måste vi givetvis satsa på att bygga fler bostäder, både till fördel för alla som redan bor här, men även för få ännu fler att vilja flytta till Väsby.”


Linda Honkanen (M), ledamot i kommunfullmäktige

Det finns 0 kommentarer till artikeln