Artiklar 

Världskända Väsbybor

Väsby har i årtionden förknippats med färgstarka och kreativa personligheter. Vi har pratat med två fantastiska musiker och tre elitidrottare, alla med en unik relation till vår kommun. Möt rocksångaren Joey Tempest, artisten Åsa Jinder, brottaren William Petsén, simmerskan Petra Granlund och friidrottaren Maria Akraka.


art_2_1
30 års framgång

Med miljontals sålda album och mängder av världsturnéer är Europe en av de största svenska musikexporterna genom tiderna. Den första milstolpen i sin karriär nådde Joey Tempest och de övriga killarna i bandet då de kammade hem segern i Rock-SM 1982.

>> Läs hela artikeln om Joey Tempest
art_2_2
Nyckelharpans drottning

Hon har varit aktiv i musikbranschen i 35 år och med tiden blivit en av landets mest folkkära artister. Men 48-åriga Åsa Jinder är inte enbart riksspelman och artist, hon är även författare, föreläsare och kompositör.

>> Läs hela artikeln om Åsa Jinder
art_2_3
Aktiv hundraåring

På 30-talet tog han silver i svenska mästerskapen i brottning tre år i rad. I dag, nästan åttio år senare är han en pigg, energisk man som mer än gärna delar med sig av fascinerande berättelser från sitt långa och innehållsrika liv.

>> Läs hela artikeln om William Petsén
art_2_4
Väsbysimmare i världsklass

24-åriga Petra Granlund har med framgång representerat Sverige i ett flertal internationella mästerskap de senaste åren. Men hur gick det egentligen till då denna Stenungsundstjej flyttade till Väsby och utvecklades till en lovande elitsimmerska?

>> Läs hela artikeln om Petra Granlund
art_2_5
Hästtokig mångsysslare

Det är många år sedan Maria Akraka lämnade löparbanorna bakom sig och bytte karriär. I dag tillbringar hon dagligen fyra–fem timmar i travstallet i Fiskartorpet, där hon ansvarar för att träna hästarna Asa Star Commander och Romero Bob.

>> Läs hela artikeln om Maria Akraka

Det finns 0 kommentarer till artikeln