Hallå där 

Vilka möjligheter skapar nya Messingen för er?

Den 27 augusti är det invigning av kommunens nya heta mötesplats. Här kommer bland annat två nya gymnasieskolor att inrymmas men även den kommunala musikskolan, biblioteket samt en mängd andra kultur- och idrottsevenemang. Mitt Väsby har pratat med ansvariga för några av de verksamheter som kommer att hålla till i de nya lokalerna.


halla_dar_jens
Jens Grönlund, tillförordnad rektor Väsby Nya Gymnasium

Jag tror att vår nya moderna gymnasieskola kommer sätta Upplands Väsby på kartan inom den svenska skolvärlden, vilket även skapar positiva effekter för kommunens grundskolor. Det nya Campus Väsby med en öppen och kreativ miljö kommer att öka elevernas motivation och leda till bättre skolresultat. Dessutom kommer våra lärare hitta nya sätt att undervisa tack vare lokalernas moderna tekniska utrustning.
halla_dar_jan
Jan Röjestål, rektor Peabskolan

Det känns otroligt inspirerande att starta upp Peabskolan i Upplands Väsby i nya fräscha lokaler. Den pedagogiska modell vår verksamhet bygger på lämpar sig ypperligt i denna kreativa miljö. Vi ser fram emot ett gott samarbete med andra aktörer i det toppmoderna huset.
halla_dar_helena
Helena SkoogWaldner, enhetschef Musikskolan

Det känns jätteroligt att få flytta in i nya lokaler som är anpassade speciellt för vår verksamhet. Att gymnasiet kommer att ligga i samma byggnad ser vi som en bra möjlighet att hitta nya former för ett utökat samarbete. Eftersom våra elever kommer från kommunens alla hörn så kommer husets centrala placering att vara en klar fördel för både lärare och elever på Musikskolan.
halla_dar_mikael
Mikael Borrman, tillförordnad verksamhetsansvarig Biblioteket

Vi flyttar in i våra nya fräscha lokaler i januari 2012. Själva biblioteksdelen blir inte större till ytan men kommer ändå att innefatta spännande rum för framför allt barn och unga, till exempel ett aktivitetsrum och ett sagorum med en alldeles egen amfiteater. Med det fördelaktiga läget intill stationen hoppas jag vi kan locka fler pendlare att stanna till på väg hem efter jobbet.

Det finns 1 kommentar till artikeln

Erik Lindblom 48 år, 2012-02-20 20:00
Messingen har tillfört två nya invånare till Väsby... Min sambo har fått jobb där, och jag själv i Täby. Vi flyttar från Hultsfred till Väsby i början på mars... Vi har köpt radhus i centrala Väsby och ser vetkligen fram emot att bli storstadsbor efter nästan 50 år i landsorten! Ps. Det är ju inget fel på själva landsorten, men man behöver välminte bo där hela livet... Ds. /Erik & Marie

 Senaste Hallå där